info@fisioterapiaelcentre.cat

 

Rambla de la Girada 77

08720 Vilafranca del Penedès

Que és el mètode PILATES?

La Contrologia desenvolupa el cos uniformement, corregeix postures incorrectes, restableix la vitalitat física i eleva lesperit - Joseph Pilates.

Un bon estat físic és el primer requisit per a ser feliç”, aquesta és la frase amb què Joseph Pilates comença el seu manuscrit Return to Life Through Contrology (Torni a la Vida amb la Contrologia). Amb aquesta frase podríem resumir la filosofia del mètode que ell mateix va crear. Joseph Pilates entenia com a un bon estat físic un cos desenvolupat uniformement amb una ment sana completament capaç dexecutar amb naturalitat, facilitat i èxit les nostres diverses tasques diàries, amb ànim i plaer espontanis.

Molt sovint sem demana Què és el mètode Pilates? i la veritat és que no em resulta fàcil dexplicar doncs dista molt del que la majoria de gent sol pensar, com ara per exemple, que és com fer una classe destiraments, o de ioga, o com qualsevol altra classe dirigida de tonificació. Molt lluny. 

El Pilates és un mètode dentrenament físic i mental, considerant cos i ment com a una sola unitat, que busca desenvolupar el màxim potencial individual. Aquest canvi es buscarà a través del reforç del Powerhouse -o centre denergia-, que és la part del cos que comprèn la faixa abdominal, la zona lumbar i la zona dels glutis. De manera que tot moviment que sinclou en el mètode comença des de lactivació daquesta zona (o més específicament de la musculatura més profunda). Com a sistema de moviment es treballa a partir duns principis, que donen sentit a la seva finalitat i harmonitzen latenció mental del nostre cos amb el moviment: la concentració, el control, la centralització, la respiració, la precisió i la fluïdesa de moviments.

El mètode es basa en un sistema únic dexercicis de força i de flexibilitat, desevolupats originalment per a Joseph Pilates, que treballa principalment amb seqüències de moviments controlats i precisos, i amb un equip daparells especialitzats que ofereixen un conjunt de resistències variables a lesforç muscular, combinant-ho amb el treball de terra (mat).

La Contrologia - aquest era el nom original del mètode- es la coordinació completa de cos, ment i esperit. A través de la Contrologia vostè primerament assoleix el control complet sobre el seu propi cos i després, a través de la repetició apropiada dels exercicis, de forma gradual i progressiva adquireix el ritme natural i la coordinació associada amb totes les seves activitats subconscients. A través del mètode busquem pas a pas el desenvolupament de les capacitats físiques de cada persona i la correcció de desequilibris musculars i debilitats, raó per la qual recomano el mètode per a qualsevol tipus de persona, idependentment de ledat, de la professió, de la condició física, etc. L’única condició és doncs: la voluntat i el desig per iniciar-shi!

I per què Pilates? Per millorar la postura i lalineació corporal, recuperar i millorar el nivell de condició física òptim, ajudar en la prevenció i recuperació de lesions, i millorar el rendiment en esportistes, preveure i recuperar mals desquena, incrementar lequilibri, lagilitat i la coordinació de moviments, millorar la mobilitat articular i la salut de les articulacions, estilitzar la teva figura, ajudar en la recuperació post-part, reduir lestrès i la fatiga augmentant la teva vitalitat, millorar lautoestima i la consciència del teu cos El Pilates té una transferència directa al teu dia a dia i aquests són alguns dels beneficis que et pot aportar!

Aquests últims anys, malauradament, milers de persones utilitzen el nom de Pilates per a obtenir beneficis comercials, i aquest mal ús que sen fa només porta al deteriorament del model autèntic, sense que els alumnes que el practiquin puguin obtenir-ne els beneficis reals.

Si hagués de triar una sola paraula per a definir el mètode, em quedaria amb MOVIMENT. Ara bé, sense cap dubte, la millor manera per a conèixer-lo i entendrel és a través de lexperiència, sentint-lo un mateix.

Quina és la nostra filosofia?

 

A Fisioteràpia El Centre som un equip de professionals que col·laborem amb lobjectiu de donar un servei més integral a lindividu. És per això que a lestudi de Pilates seguim la filosofia del centre, buscant la millor opció per a tu, en el teu moment actual. Pensem en tu.

 

El primer que fem és una sessió prèvia o introductòria, en la qual es fa una enquesta sobre lestat de salut i hàbits esportius de la persona, se li introdueixen els conceptes bàsics del mètode i es realitza una sessió tipus per a fer-ne una valoració inicial. A partir daquí, veurem conjuntament les diferents possibilitats disponibles i lalumne serà assessorat.

 

Treballem o bé en grups reduïts (de màxim 6 persones) o en classes privades i semiprivades, intentant organitzar els grups per objectius i nivells en la mesura del possible, per tal de poder garantir la qualitat en les nostres sessions i la progressió adient per a lalumne. Es busca personalitzar al màxim cada una de les sessions, segons les necessitats dels nostres alumnes.

 

Triem el Pilates Clàssic o Tradicional com a línia de treball doncs entenem que és a través del mètode en si que podrem obtenir-ne els beneficis reals, intentem transmetren els seus principis a cada una de les sessions i entenem cos - ment - esperit com un tot. És per això que també comptem amb equipament específic de Pilates (de Peak Pilates, EUA).

 

En definitiva, busquem AJUDAR a millorar la qualitat de vida de les persones, la seva condició física i/o el seu rendiment a través del mètode Pilates, el MOVIMENT!: L’únic que necessites per transformar-te és determinació” - va dir Joseph Pilates- i nosaltres som aquí per acompanyar-te!

 

Què oferim?

 

  • Activitats en grups reduïts:

 

Pilates Mat/Tower (Màxim 6 persones - mínim 3 persones per obrir grup), on es combina el treball de terra (matwork) i el treball en la torre del cadillac (equipament específic de Pilates), per tal de poder aprofundir en les necessitats individuals de lalumne. A més a més dutilitzar el power circle o altres petits aparells.

 

Són grups tancats, d1 o 2 hores fixes setmanals.

 

Pilates Studio (Màxim 3 persones - mínim 2 persones per obrir grup), on es treballarà tant amb el mat, com el reformer i el cadillac, així com amb els semibarrils i spine corrector, power circle o petits aparells i altre equipament específic del mètode que es vagi introduint a lestudi. Durant les sessions de Pilates Studio es treballarà de ple amb el mètode Pilates, entès com a sistema de moviment, aprofitant-nos de tot lequipament per a garantir la progressió de l'alumne segons les seves necessitats.

 

Són grups tancats, d1 o 2 hores fixes setmanals.

 

  • Sessions privades/semiprivades de Studio

 

Sessions totalment personalitzades per tal daprofitar el màxim lhora dentrenament, en la que et feim el vestit a mida. Hi ha possibilitat de duos i trios. En aquestes sessions es treballarà amb tot lequipament específic que disposem a lestudi.

 

Lhorari no té per què ser fixe ni setmanal. Sadequa a lalumne, sempre i quan hi hagi disponibilitat horària per part del centre.

 

Es fan classes de dilluns a divendres de 09:00 h. a 22:00 h.

 

Per a més informació sobre preus i tarifes pots escriure a: pilateselcentre@gmail.com o trucar al 620 191 459 (Maria).

 

 

Qui som?

 

Maria Amengual i Sastre

 

Directora tècnica i professora de lespai de Pilates de Fisioteràpia El Centre

 

Sóc llicenciada en Ciències de lActivitat Física i Esport per lINEFC de Barcelona, en lespecialitat dActivitat Física i Salut. Vaig obtenir el Diploma dEstudis Avançats en Educació Física i Esport: Didàctica i desenvolupament professional, per la UB; i em vaig postgraduar en Activitat Física i Malaltia, per la UB.

 

Mentrestant cursava els meus estudis, vaig descobrir el mètode Pilates de la mà de la Rocío Cárceles, amb qui he desenvolupat tots els meus estudis Peak Pilates Comprehensive. Actualment sóc Peak Pilates Master Instructor i professora a lescola internacional de formació Pilates Internacional i Peak Pilates. Des dels meus inicis assisteixo regularment a seminaris i convencions internacionals de Pilates Clàssic per a poder aprendre dels millors professionals de l’àmbit.

 

Treballo en el mètode Pilates des del 2007, havent portat des de nens fins a gent gran, així com embarassades, post-part, esportistes dalt rendiment o casos amb diferents patologies.

 

Cada dia aprenc dels meus alumnes i procuro estar en formació i reciclatge constantment. Crec en el mètode Pilates tradicional, i lentenc com a sistema de moviment i mètode dentrenament global.

 

El mètode Pilates reuneix les meves passions: el moviment, leducació, la salut i servir a la gent! Soc professora doncs, per vocació. I ensenyar el mètode Pilates em dóna loportunitat dajudar a la gent a millorar la seva condició física i la seva salut a través del moviment. La meva missió és fer un poquet més feliç a les persones, i intentar que cos, ment i esperit vagin a la una. Sempre amb un somriure, miro de transmetre el què sé amb la meva millor energia i passió.

 

Una de les meves cites preferides: Les persones oblidaran el què vas dir o el què vas fer, però mai no oblidaran com les vas fer sentir (Bonnie Jean Wasmud).

 

 

Contacte

Maria Amengual

 

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio Recomendar esta página Recomendar esta página
© Gestió el Centre C.B - info@fisioterapiaelcentre.cat