info@fisioterapiaelcentre.cat

 

Rambla de la Girada 77

08720 Vilafranca del Penedès

L'Ecocardiograma d'esforç

El cor és part fonamental del nostre organisme i més a l'hora de practicar esport; a la consulta de cardiologia d' “El Centre” tenim les eines per poder conèixer l'estat del teu cor i poder optimitzar amb seguretat la teva pràctica esportiva.

 

Amb aquest objectiu oferim realitzar un ecocardiograma d'esforç.

 

Què és l'ecocardiografia d'esforç (o d'exercici)?

 

És la tècnica cardiològica no invasiva (no hem de punxar), sense irradiació i a un cost raonable, que en aquests moments ens dona la màxima informació sobre les diferents cardiopaties que poden donar-nos problemes en la pràctica esportiva.

 

La prova inclou:

  • Electrocardiograma en repòs (avaluació de com circula l'estímul elèctric pel cor)
  • Ecocardiograma en repòs (avaluació de la força contràctil del cor, presència o no de malalties en les vàlvules, o altres problemes mecànics)
  • Ergometria (prova d'esforç) en cicloergòmetre amb un protocol adaptat a la situació funcional de cada persona.
  • Ecocardiograma en els instants de màxim exercici: és en aquest moment on l'ecocardiografia ens permet  valorar si apareixen transtorns en el funcionament del múscul cardíac o en les vàlvules, que en situació de repòs no eren evidents.

 

La integració de les 4 tècniques és el que dona potència diagnòstica i pronòstica a la prova, superant clarment els percentatges de sensibilitat i especificitat que ofereixen les proves d'esforç convencionals (90% vs 60-70% en el diagnòstic de la malaltia isquèmica del cor).

 

En la consulta esportiva cardiològica (“pack esport”) d' El Centre es realitza primer un exhaustiu historial personal i familiar, seguit d'una expoloració física prèvia a la realització de l'ecocardiografia d'esforç.

 

El nostre objectiu és la teva seguretat.

 

 

 

Contacte

Dr. Descalzi

  • Tel. 619 964 695
  • descalzicardiologia@gmail.com

 

 

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio Recomendar esta página Recomendar esta página
© Gestió el Centre C.B - info@fisioterapiaelcentre.cat